top of page

 

Bakgrund

Jag heter Sara Lindqvist, och det är jag som driver Mormors Minne. 

Jag har sedan 1998 drivit secondhandaffär i Göteborg, och efter år av inköp, försäljning och viss renovering av möbler blev intresset för själva renoveringen och klädseln allt större. Till sist ville jag lära mig att göra det "på riktigt".

 

Jag tog då en paus från affärsverksamheten och utbildade mig istället till möbeltapetsör vid Nääs Fabrikers Hantverks- och designprogram.

 

Nu har jag byggt min alldeles egna verkstad och kan jobba hemifrån i en trygg och fridfull miljö, dit jag välkomnar alla mina kunder.

 

Fokus

Jag brinner starkt för miljön, och att mina kunder tagit steget att bevara sina möbler, och komma till mig ser jag som ett mycket bra intiativ.

Mormors Minne arbetar med miljömärkta tyger och material, och försöker återanvända så mycket som det går.

Ett exempel på återanvändning är mitt examensarbete som ställdes ut på stadsmuseét i Göteborg. Då gjorde jag om en rokokofåtölj med djuphäftad rygg från grunden. Den kallade jag Brudfåtöljen, eftersom den kläddes i överblivna tyger från min brudklänning. 

Som ni förstår finns det massa roliga sätt att bevara minnen på, och man kan använda alla möjliga slags kläder och textiler.

 

Ju mer kreativa idèer och önskemål desto roligare!

 

 

 

Om Mormors Minne

bottom of page