top of page

Ordervillkor

Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning.

Följande villkor reglerar förhållandet mellan dig som kund och Mormors Minne när du handlar på Mormors Minnes webbplats över internet.

Beställningar

Beställningar är bindande och du som kund är skyldig att betala din beställning. Vi levererar inom Sverige. Beställning som görs i annat namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Mormors Minnes lider ekonomisk eller annan skada, anmäles.

Färgåtergivning på datorskärm

Vi har gjort allt vi kan för att återge färger och bilder korrekt på www.mormorsminne.se. Tänk dock på att din bildskärm kan visa vissa färger annorlunda. Vi kan inte ansvara för din dators färgåtergivning.

Priser

Priset som anges på denna webbplats vid inköpstillfället, är det som gäller. Priserna är inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel.

Åldersgräns

Hos Mormors Minne måste du vara 18 år för att få handla.

Lagring av personuppgifter

När du handlar av oss på Mormors Minne så godkänner du att vi får lagra dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy. All personlig information som du lämnar till oss används bara inom företaget för att kunna ge dig bra service vid dina återkommande köp. Den kan också användas av oss för att skicka dig specialerbjudanden och nyhetsbrev om du valt att låta oss göra det.

 

De personuppgifter som vi lagrar i vår kunddatabas är:

  • För och efternamn

  • E-postadress

  • Telefonnummer

 

Hämtning/Leverans

Vi ser helst att du som kund hämtar beställda varor hos Mormors Minne. Dock finns möjlighet till leverans av större möbler inom Storgöteborg, vilket då sker personligen från Mormors Minnes anställda direkt till din dörr, mot en avgift om 500 kr. 

Vid leveranser utanför Storgöteborg tillkommer en extern fraktkostnad. Denna kostnad varierar beroende på godsets storlek, men brukar ligga på ca 100 kr för kuddar eller liknande och ca 1000 kr för en normal fåtölj. Kontakta Mormors Minne för ett mer exakt pris.

Leveranstid

Under normala förhållanden kommer du att ha beställda varor hos dig efter ca 3 arbetsdagar efter lagd order inom Storgöteborg, och 3-7 dagar för övriga leveransorter.

 

Outlösta försändelser

Beställning som är levererad och ej utlöst inom 14 dagar returneras till oss på din bekostnad. Det är upp till dig som kund att ange en giltig och korrekt leveransadress.

Transportskadat gods

När du tar emot varan ska du alltid kontrollera att emballaget är helt. Syns skadan utvändigt bör du reklamera godset till distributören innan du tar emot försändelsen. Övriga skador på innehållet se avsnittet "Reklamationer" nedan.

Betalning

Hos Mormors Minne kan du välja att betala med swish eller faktura.

  • Swish (avgift 0 kr)

Välj Swish som betalningssätt och du får information i din orderbekräftelse om nummer du swishar betalningen till. När din betalning har registrerats hos Mormors Minne så skickas din beställning.

  • Faktura (avgift 0 kr)

Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats. Du måste vara över 18 år och får inte ha någon betalningsanmärkning för att använda faktura.

Faktura beviljas enbart efter att kontroll gjorts hos UC att du inte har några betalningsanmärkningar eller tidigare obetalda krav. Kontroll görs även att adressen du har uppgivit är din korrekta folkbokföringsadress för att kunna säkerställa din identitet. När du väljer att betala med faktura samtycker du till att de kontroller som behövs för köpet görs av UC.

Den e-postbekräftelse du erhåller när du lägger din beställning gäller som kvitto. Önskar du papperskvitto ber vi dig skicka ett mail till oss så ordnar vi givetvis detta till dig. Om du inte fått en orderbekräftelse inom ett dygn, vänligen kontrollera att din e-postadress stämmer och maila oss så skickar vi om bekräftelsen.

Garantier

Mormors Minne följer naturligtvis konsumentköplagen och lämnar minst ett års garanti på alla varor.

Denna garanti gäller inte vid:

  • Olyckshändelse efter det att du har fått varan

  • Vanvård

  • Onormal användning av varan

  • Om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar.

 

Enligt konsumentköplagen kan du även alltid reklamera tillverknings eller på en vara upp till tre år efter köpet.

Ångerrätt

Du har alltid full returrätt inom 14 dagar efter du mottagit dina varor. Dock ska varan återlämnas i välvårdat skick, görs inte detta kan du komma att debiteras för eventuell värdeminskning.

Så snart vi mottagit din önskan om att använda ångerrätten och vi fått tillbaka varan eller ett bevis på att varan skickats spårbart, återbetalar vi inom 14 dagar tillbaka alla dina pengar. Hör av dig till oss så hjälper vi självklart till med dina frågor.

När du ska returnera en vara du ångrat köp av, skickas den till:

Mormors Minne, Dalbergavägen 15B, 42931 Kullavik

Du får själv stå för frakten tillbaka till oss.

Medskickat i din retur måste finnas ditt namn och adress. Ange gärna varför du vill returnera varan.

Avbeställning av order

Vi hanterar inga avbeställningar utan du får då använda din ångerrätt och återsända varan.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Övrigt

Vi reserverar oss för slutförsäljning, eventuella skriv/text-fel samt att bilderna kan ge olika färgnyanser i olika datorer. Alla våra möbler och kuddar etc är handgjorda, vilket innebär att varje möbel är unik, detta medför att möblerna inte är identiska utan variationer kan förekomma

Alla varor förblir vår egendom tills full betalning erlagts. Alla bedrägeriförsök anmäls.

bottom of page